Top 10 světových barbershopů: Do kterého byste chtěli zajít?

10. června 2023
Péče o vousy
Péče o vlasy
Styl
0

Barbershopy, neboli výhradně pánské podniky, jsou rozesety prakticky po celém světě. I když je jejich kolébkou Severní Amerika, v tuto chvíli je najdete na všech světových kontinentech. Které podniky patří k absolutní světové špičce? Doporučujeme si jednotlivé profily zobrazit na instagramu.

1. Joe and Co., Londýn, Velká Británie

Do tohoto londýnského podniku chodí pánové nejen za úpravou vousů a stříháním vlasů už víc než dvacet let. A pro zajímavost, byl také nedávno vyhlášen nejlepším pánským holičstvím v Londýně.

2. Gabby´s, Chicago, USA

Tento světově proslulý barber shop funguje víc než padesát let a dává mužům to, co chtějí: Stylové účesy, kvalitní sestřihy i celkovou péči o jejich zevnějšek. Pokud budete chtít do tohoto podniku zajít, počítejte s dlouhou čekací lhůtou, protože dveře se zde vážně netrhnou!

3. Barber, Amsterdam, Nizozemí

Barber je jedním z nejznámějším nizozemských podniků pro pány. Toto pánské holičství označuje položky ve své nabídce jako „léčebné procedury“. Je tak jenom na vašich preferencích, jaký typ léčby u nich podstoupíte.

4. Blind Barber, New York City, USA

V New York City narazíte na desítky barber shopů, v nichž se můžete cítit jako v sedmém nebi. Za opravdu elitní pánské holičství v rámci celý Spojených států je označován hlavně newyorský The Blind Barber, kde si vás vezmou na starost ti nezkušenější holiči světa.

5. The Dirty Razor, Cordoba, Argentina

The Dirty Razor spousta profesionálních barberů označuje jako nejlepší pánské holičství v celé Argentině. Jejich stříhání vlasů a úprava vousů zavedenými postupy jsou zkrátka špičkovou záležitostí.

6. DeepCuts Barber´s, Singapur

Singapurci, kteří založili DepCuts Barber´s, se ve své zemi rozhodli opravdu o neobvyklý způsob podnikání. Jejich počin však mezi singapurskými muži vzbudil obrovský zájem a dnes si na šíři své klientely rozhodně nemohou stěžovat. Může za to ostatně i talent majitelů tohoto podniku, díky kterému patři k mezinárodně uznávaným pánským kadeřníkům.

7. Blessed Barber, Ela Paso, USA

I když jde prvoplánově o výhradně pánský podnik, do amerického barber shopu Blessed Barber mají volný vstup i ženy. A nejen, že si zde mohou nechat třeba zkrátit účes. V podniku potkáte ženy i na druhé straně barikády, pracují zde totiž jako profesionální barberky.

8. Dublin Barber, Dublin, Irsko

Kam v Irsku za dokonale upraveným účesem a plnovousem? Jednoznačně do podniku Dublin Barber. Atmosféra i prostředí je v tomto barber shopu opravdu unikátní, takže zde budete chtít zůstat mnohem déle, než jste měli původně v plánu.

9. Absolut Barber, Longeuil, Kanada

Toto celosvětově uznávané pánské holičství má velmi dlouhou tradici. Vzniklo už v roce 1980 a stále má svým pánským zákazníkům co nabídnout. Kromě toho jej můžete pravidelně sledovat i na Instagramu, a seznámit se tak s nejžhavějšími barber novinkami.

10. Barber Shop, Lake Worth, USA

Tento americký barber shop se zrodil v roce 1999, od té doby se z něj stala doslova superhvězda. Dokazuje to i počet fanoušků na Facebooku, kterých má přes čtvrt milionu. Že by všichni z nich měli pravidelný zájem o stylové střihy, úpravu vousů a spoustu dalších unikátních služeb?

Autor: Jakub Dvořák

Související články

Styl
0

Vliv vousů na celkový styl a image

22. srpna 2023

Vousy nejsou jen dalším módou, trendem nebo způsobem, jak změnit svůj vzhled. Mají hlubší vliv na celkový styl a image jednotlivce. Jsou symbolem mužství, moudrosti, autority a sebejistoty. Vousy hrají...

Styl
0

Jak vybrat účes a vousy, které doplňují tvar vašeho obličeje

30. července 2023

Výběr správného účesu a stylu vousů je nejen otázkou módy a osobních preferencí, ale také záležitostí, která by měla zohlednit tvar obličeje. Existují určité principy a rady, které vám mohou pomoci při...