Jak vybrat účes a vousy, které doplňují tvar vašeho obličeje

30. července 2023
Styl
0

Výběr správného účesu a stylu vousů je nejen otázkou módy a osobních preferencí, ale také záležitostí, která by měla zohlednit tvar obličeje. Existují určité principy a rady, které vám mohou pomoci při výběru toho správného looku.

Oblíčej ve tvaru oválu

Oválný tvar obličeje je považován za ideální, protože je poměrně vyvážený. Pokud máte tento tvar obličeje, můžete si dovolit experimentovat s různými styly účesů i vousů. Co se týče vousů, zkuste třeba plnovous, záleží však na vaší preferenci.

Oblíčej ve tvaru obdélníku

Pro obdélníkový tvar obličeje je nejlepší volit účesy, které dodají obličeji šířku a rozptýlí jeho délku. Účesy s větším objemem na stranách jsou ideální. Co se týče vousů, plnovous může dát obličeji širší vzhled a zmírnit tak jeho délku.

Oblíčej ve tvaru srdce

U srdcovitého tvaru obličeje je vhodné volit účesy, které vyvažují širší čelo a užší bradu. Dlouhé účesy nebo účesy s větším objemem na spodní části obličeje jsou ideální. V případě vousů může být dobrou volbou například kotlety nebo plnovous, který může opticky zvětšit bradu.

Oblíčej ve tvaru kruhu

U kulatého tvaru obličeje je cílem vytvořit iluzi délky a štíhlosti. Vysoké účesy nebo účesy s delšími vrstvami mohou pomoci dosáhnout tohoto cíle. Plnovous nebo vousy, které jsou delší na spodní části obličeje, mohou také dodat obličeji štíhlejší vzhled.

Oblíčej ve tvaru čtverce

U čtvercového tvaru obličeje je cílem změkčit ostré rysy. Účesy s vlnami nebo kudrnaté účesy mohou být ideální. Pokud jde o vousy, je dobré se držet delších stylů, které dodají obličeji délku a změkčí ostré rysy.

Výběr správného účesu a stylu vousů je individuální proces a je důležité si uvědomit, že pravidla nejsou pevně daná. Experimentujte a najděte to, co vám nejlépe vyhovuje a co se vám líbí. Vždy je dobré poradit se s profesionálním kadeřníkem nebo barberem, kteří vám doporučí, co by vám mohlo nejlépe slušet.

Autor: Jakub Dvořák

Související články

Styly vousů
0

Jimi Hendrix a jeho vousy: Retro styl pro moderní muže

28. září 2023

Když se řekne Jimi Hendrix, většině lidí se vybaví fenomenální kytarová hra, psychedelická hudba a odvážné módní stylizace. Ale kromě jeho hudebního dědictví a osobitého stylu oblékání měl Hendrix také...

Styly vousů
0

Steve Jobs a jeho charakteristický vous: Moderní inspirace pro dnešní muže

19. září 2023

Steve Jobs, spoluzakladatel Applu a jedna z nejvýznamnějších postav technologického světa, byl znám nejen pro své revoluční produkty, ale také pro svůj jedinečný styl oblékání a vzhled. Ačkoli je často...