Jak se zbavit vyrážky a pupínků po holení

2. září 2022
Vousy
Péče o vousy
Kosmetika
0

Když se holíte nahladko, dělají se vám na tváři, v podpaží nebo tříslech pupínky či vyrážka? Jde nejen o estetický problém. Poradíme vám, jak mu předejít. Dáme vám rovněž tipy, jak se zbavit vyrážky a pupínků po holení.

Vyrážka a pupínky po holení se objevují na tváři, v podpaží i v intimních partiích

Abyste měli dokonale hladkou tvář bez jediné chybičky, musíte o ni náležitě pečovat. Pokud se oholíte nešetrně, podráždíte tím svou pokožku, na níž se po oholení objeví nevzhledná vyrážka či pupínky. Toto podráždění kůže není pouze estetickým problémem. Kromě toho, že nevypadá hezky, také nepříjemně pálí a svědí.

Vyrážka a pupínky po nešetrném holení se však netýkají pouze mužské tváře. S tímto problémem můžete zápolit i po nešetrném oholení podpaží nebo intimních oblastí, které patří k velmi citlivým částem těla. Jak se tedy vyrážce a pupínkům po holení pro příště vyhnout?

Používejte kvalitní kosmetiku určenou pro váš typ pokožky

Aby se vám pro příště po oholení nevytvářely pupínky ani vyrážka, začněte používat kvalitní kosmetiku, která je určená přesně pro typ vaší pokožky. Jde přitom nejen o pleťovou kosmetiku, ale také o kosmetiku na holení. Používejte kvalitní mýdlo, krém, pěnu či gel na holení a rovněž balzám po holení, který vaši čerstvě oholenou pokožku v žádném případě nepodráždí.

Sáhněte po kvalitním strojku na holení

Chcete mít dokonale hladkou tvář bez podráždění? V tom případě se vám vyplatí investovat také do kvalitního strojku na holení. K holení své tváře používejte klasické či žiletkové holicí strojky ověřených značek, zkušenější muži mohou sáhnout i po břitvě. Zapomeňte na jednorázová holítka, která se snadno ztupí, a která jsou tím pádem zaručenou cestou k podrážděné pokožce tváře, podpaží nebo třísel.

Svou pokožku po holení zklidněte

Poté, co si do hladka oholíte tvář, svou pokožku zklidněte. Obličej si nejprve opláchněte studenou vodou a poté osušte ručníkem. Naneste balzám po holení. Kromě toho můžete do pokožky svého obličeje vetřít speciální hydratační krém, který odpovídá přesně typu vaší pleti. Tento přípravek vaši pokožku zklidní a dostatečně ji hydratuje.

Za pupínky mohou i zarůstající vousy či chlupy

Ne všechny pupínky ve tváři či v tříslech vznikají podrážděním po holení. Je dobré si uvědomit, že za ně mohou také zarůstající vousy či chlupy. Tento problém je geneticky daný. Potýkají se s ním zejména muži s kudrnatými a tužšími vousy.

Jakým způsobem k zarůstání dochází? Nepravidelný tvar kudrnatého vousu či chlupu má tendenci během svého růstu k tomu, že roste proti povrchu pokožky. Výsledkem toho jsou nevzhledné pupínky, které jsou nejčastěji viditelné právě po holení. Jestli zarůstající vousy trápí i vás, vyhledejte odbornou pomoc u dermatologa, který vám navrhne vhodné řešení.

Související články

Kosmetika
0

Vosk na vousy: Tajná zbraň pro dokonalý tvar

06. září 2023

V moderní době, kdy si mnoho mužů cení svých vousů jako znaku mužnosti a osobního stylu, je potřeba mít správné nástroje a produkty k dosažení dokonalého vzhledu. Jeden z nejdůležitějších produktů pro...

Kosmetika
Styl
0

Péče o mužskou pleť má svá pravidla

25. června 2023

Že k péči o mužskou pleť stačí voda a mýdlo, je jeden velký omyl. Také pánové by se měli o svou pleť stejně jako ženy náležitě starat. Jaká pravidla péče o mužskou pleť jsou ta nejdůležitější? Jaké kosmetické...

Vousy
Péče o vousy
Kosmetika
0

Mýdlo na holení: Co obsahuje a jak jej používat?

25. června 2023

Preferujete tradiční způsob holení? Kromě břitvy či žiletkového holicího strojku vám rozhodně nesmí chybět mýdlo na holení. Řekneme vám, jakým způsobem jej používat, abyste dosáhli skutečně hladkého oholení. Mýdlo...