Péče o mužskou pleť má svá pravidla

25. června 2023
Kosmetika
Styl
0

Že k péči o mužskou pleť stačí voda a mýdlo, je jeden velký omyl. Také pánové by se měli o svou pleť stejně jako ženy náležitě starat. Jaká pravidla péče o mužskou pleť jsou ta nejdůležitější?

Jaké kosmetické přípravky a potřeby mají čeští muži v koupelně? Pěnu, gel či krém na holení, balzám po holení, deodorant, šampón či sprchový gel. Běžně se však stává, že muži velmi často podceňují péči o svou pleť. V důsledku toho může být pokožka jejich obličeje citlivější, náchylnější k tvorbě vyrážek či akné a také se na ní mohou dříve objevit hlubší vrásky. Co dělat, aby tomu tak nebylo? Dodržujte pravidla péče o mužskou pleť.

Používejte pleťové krémy s lehčí texturou

Pokožku své tváře ráno a večer dostatečně hydratujte a dopřejte jí regeneraci. A to zejména prostřednictvím pánského pleťového krému. Jelikož mužská pleť přirozeně produkuje více mazu nežli ženská a má i rozšířenější póry, vhodné jsou pro vás pánské pleťové krémy s lehčí texturou. 

Jak by měl vypadat ideální pánský pleťový krém? Měl by mužskou tvář optimálně hydratovat. Zároveň by se měl lehce vstřebat a měl by být co nejméně mastný.

Sáhněte po pleťovém krému s ochranným UV faktorem

Nejen když pojedete k moři, ale vyrazíte i na hory, snažte se svou tvář chránit před škodlivým UV zářením. Silné sluneční paprsky váš obličej mohou nejen popálit, prohlubují rovněž hluboké vrásky a často bývají příčinou také stařeckých nebo pigmentových skvrn. Až zase příště vyrazíte k moři či na hory, nezapomeňte na svou tvář nanést pleťový krém s ochranným faktorem.

Nepůjčujte si pleťový krém od své partnerky

Co by pro vás mělo být v případě péče o mužskou pleť tabu? Zapomeňte na těžké a mastné krémy, které by u vás vedly k ucpávání pórů a mazových žláz a které by podpořily například rozvoj akné. Protože je pánská pleť výrazně odlišná od té ženské, není pro vás rovněž vhodné, abyste sdíleli pleťový krém se svou partnerkou.

Používejte šetrné peelingy a mycí gely

Nanášet na tvář pánský pleťový krém však nestačí. Každý večer si svůj obličej očistěte micelární vodou, odpovídající přesně typu vaší pleti. Jednou týdně použijte také šetrný peeling, prostřednictvím kterého odstraníte na tváři nečistoty a přebytečné kožní buňky. Kromě toho, že si takto svou tvář očistíte, zabráníte tím případnému zarůstání vousů.

Vsaďte na vhodnou kosmetiku na holení, kterou vaše pleť snese

Holíte se každý den, protože upřednostňujete hladkou tvář? Každodenní holení je značným zásahem do kvality pleti, proto byste měli zvážit kosmetiku, kterou používáte při holení. Co je zásadní? Sáhněte po kvalitní kosmetice na holení (tedy po holicích pěnách, holicích krémech, balzámech po holení atd.), která vyhovuje vaší pleti, která vaši pleť zklidní a která zároveň zamezí vzniku vyrážky či zčervenání.

Autor: Jakub Dvořák

Související články

Péče o tělo
0

Levandulová péče: Relaxace pro tělo a mysl

20. prosince 2023

Levandule, se svou charakteristickou vůní a léčivými vlastnostmi, je od nepaměti používána k uklidnění těla a mysli. Tato rostlina je známá svými relaxačními, antiseptickými a protizánětlivými účinky,...

Jídlo a pití
0

Zelený čaj v péči o pokožku: Antioxidanty pro krásu

02. listopadu 2023

Při slovech "zelený čaj" si mnozí z nás představí skvělý nápoj, který nejenže skvěle chutná, ale také poskytuje celou řadu zdravotních výhod. Málokdo však ví, že zelený čaj je také cenným pomocníkem v...