Co je pomáda na vlasy a jak se používá

22. června 2023
Vousy
Péče o vousy
Kosmetika
0

Pěstujete si plnovous? Nevěnujte pozornost pouze svým vousům, ale náležitou péči dopřejte také svým vlasům. Právě proto by ve vaší základní výbavě neměla chybět pomáda na vlasy. Řekneme vám, co to je, k čemu je dobrá a jak ji nejlépe používat.

Co to je pomáda na vlasy

Pomáda na vlasy je stylingový přípravek, který se používá k úpravě vlasů. Pomáda, která má zpravidla krémovou formu, dodá po použití vašim vlasům lesk, nebo naopak matný přirozený vzhled. A co je jejím nejdůležitějším úkolem - přirozeně zafixuje váš účes, aby držel, jak má. Kvalitní pomáda rovněž s ohledem na své složení vaše vlasy hydratuje a vyživí.

Chcete-li zařadit pomádu do své základní výbavy stylingových přípravků na vlasy, používejte opravdu kvalitní pomádu, která ve vlasech nezanechává stopy. Rovněž není od věci používat pomádu s lehkým základem, díky čemuž si ji můžete na konci dne velmi snadno vymýt.

Jak vybrat pomádu na vlasu: Podle tužícího efektu nebo zabarvení

Přemýšlíte, že začnete používat pomádu na vlasy? V tom případě si můžete zvolit hned několik typů. V prvé řadě můžete sáhnout po pomádě na vlasy s konkrétním tužícím efektem, kterého chcete u svého účesu dosáhnout. Tedy lehkého, středního, nebo silného.

V další řadě můžete používat pomádu, která dodá vašim vlasům lesk, nebo naopak přirozený matný vzhled. Muži, jejichž vlasy již šedivějí, mají zase v oblibě pomádu na vlasy s barvícím efektem. A to například v černých, šedých či hnědých tónech.

Jak používat pomádu na vlasy

Proč pomádu používat každý den? Tento stylingový přípravek vaše vlasy zkrotí a zároveň je zafixuje do požadovaného účesu. Zajímá vás, jak pomádu na vlasy vlastně používat? Abyste dosáhli přirozeného a hladkého efektu, pomádu nanášejte ráno přímo do vlhkých vlasů. 

Pomádu si nejprve naneste na prsty a vetřete do dlaní. Poté si ji rovnoměrně naneste do svých vlasů. Na konci dne zbytky pomády ze svých vlasů vymyjte. Pomáda na vlasy není přitom pouze stylingový přípravek, kterým zkrotíte svůj účes. Jelikož díky svému složení vaše vlasy vyživuje a hydratuje, jejím pravidelným používáním zabráníte tomu, aby byly vaše vlasy suché, lámaly se a třepily.

Nezapomínejte na pravidelnou péči o své vlasy

Ať už máte krátké či delší vlasy, nezapomínejte o ně náležitě pečovat. Používání pomády na vlasy rozhodně nestačí. Třikrát do týdne si své vlasy umyjte šamponem s jemným složením. Nezapomeňte ani na použití kondicionéru. Tato vlasová kosmetika by přitom neměla obsahovat parabeny a agresivní chemikálie.

Autor: Jakub Dvořák

Související články

Kosmetika
Styl
0

Péče o mužskou pleť má svá pravidla

25. června 2023

Že k péči o mužskou pleť stačí voda a mýdlo, je jeden velký omyl. Také pánové by se měli o svou pleť stejně jako ženy náležitě starat. Jaká pravidla péče o mužskou pleť jsou ta nejdůležitější? Jaké kosmetické...

Vousy
Péče o vousy
Kosmetika
0

Mýdlo na holení: Co obsahuje a jak jej používat?

25. června 2023

Preferujete tradiční způsob holení? Kromě břitvy či žiletkového holicího strojku vám rozhodně nesmí chybět mýdlo na holení. Řekneme vám, jakým způsobem jej používat, abyste dosáhli skutečně hladkého oholení. Mýdlo...