Vytvořte si sexy vzhled: Jak na dokonalé strniště

30. června 2023
Péče o vousy
Styly vousů
Styl
0

Pánské strniště se rozhodně nerovná zanedbaný vzhled. Správně upravené strniště je naopak stylové a sexy. Toho si jsou vědomi také herci Clint Eastwood nebo George Clooney, kteří svým strništěm dobyli Hollywood. Jak tedy na dokonalé strniště? Poradíme vám.

Pánové mají díky strništi mužnější vzhled

Muži preferují nejen hladce oholenou tvář. Velmi trendy je také strniště, díky kterému získají velmi mužný vzhled. Upravené strniště totiž na mužské hranaté tváři zvýrazňuje lícní kosti. Pokud nemáte výraznou bradu, můžete si ji naopak díky strništi skvěle zamaskovat.

I když pánské strniště na první pohled vypadá jako ležérní úprava vousů, není to tak. Pokud chcete, aby bylo skutečně dokonalé, na jeho úpravě si dejte rozhodně záležet. Jakým způsobem?

Sexy strniště získáte ve 4 jednoduchých krocích

Říká se, že pokud chcete dokonalé strniště, neměli byste se několik dnů holit. Jenže není strniště jako strniště. Třídenní strniště totiž nemusí mít s upraveným strništěm moc společného. Jak tedy na dokonalé strniště? 

1) Jako základ pro dokonalé strniště si nechte narůst vousy

Chcete dosáhnout skutečně dokonalého strniště? První, co pro to musíte udělat, je přestat si holit vousy. Důležité je, aby vaše přirozené strniště narostlo alespoň do délky tří centimetrů, a poté se můžete pustit do dalšího kroku.

2) Zastřihněte si a zaholte linii vousů na krku

V druhém kroku určete svému strništi hranici. Zaholte si krk, díky čemuž bude vaše strniště působit skutečně upraveně. Jakým způsobem si zastřihnout linii vousů na krku? Nahmatejte si ohryzek a zaholte si zastřihovačem vousů vodorovnou linii pod ním. Poté zastřihovačem postupujte směrem do stran - snažte se o lehké zakřivení směrem nahoru k ušním lalůčkům. 

Zastřiženou oblast posléze doholte do hladka pomocí klasického holicího strojku. Nezapomeňte přitom použít krém nebo pěnu na holení. Předejdete tak podráždění pokožky krku, nebo dokonce jejímu pořezání.

3) Vytvořte si dokonalé strniště pomocí zastřihovače vousů

V dalším kroku si vezměte do ruky zastřihovač vousů, který nastavte na délku 1 až 3 centimetry a pomocí kterého si rovnoměrně zastřihněte vousy na tváři. Nejdříve pracujte s delším nastavením a následně zkuste sami vychytat délku strniště, která vám nejvíce vyhovuje.

4) Své strniště průběžně udržujte

Aby byl na vaše dokonalé strniště skutečně pěkný pohled, je třeba, abyste jej průběžně udržovali. Jednou za dva dny si jej proto zastřihněte pomocí zastřihovače vousů a nezapomeňte si rovněž holicím strojkem zaholit linii vousů na krku. 

Autor: Jakub Dvořák

Související články

Styly vousů
0

Jimi Hendrix a jeho vousy: Retro styl pro moderní muže

28. září 2023

Když se řekne Jimi Hendrix, většině lidí se vybaví fenomenální kytarová hra, psychedelická hudba a odvážné módní stylizace. Ale kromě jeho hudebního dědictví a osobitého stylu oblékání měl Hendrix také...

Styly vousů
0

Steve Jobs a jeho charakteristický vous: Moderní inspirace pro dnešní muže

19. září 2023

Steve Jobs, spoluzakladatel Applu a jedna z nejvýznamnějších postav technologického světa, byl znám nejen pro své revoluční produkty, ale také pro svůj jedinečný styl oblékání a vzhled. Ačkoli je často...