Různé styly vousů z celého světa: Odkud čerpat inspiraci?

29. října 2023
Styly vousů
0

V oblasti módy a stylu se mnohdy otáčíme k různým kulturám z celého světa, abychom našli nové a svěží inspirace. S vousy tomu není jinak. Různé kultury přinášejí své unikátní a charakteristické způsoby, jak nosit a stylizovat vousy. V tomto článku se podíváme na několik takových stylů z různých částí světa.

Blízký východ: Plnovousy

V zemích jako je Írán nebo Saúdská Arábie, je plnovous považován za symbol mužnosti a důstojnosti. Je to také náboženská tradice. Plné vousy jsou často kombinovány s kratšími vlasy na hlavě, což vytváří kontrast a důraz na obličej.

Západní Evropa: Krátké a upravené

V zemích jako Francie nebo Itálie preferují mnozí muži krátké a dobře upravené vousy, které dodávají elegantní a sofistikovaný vzhled. Často jde o kombinaci krátkého vousu s výrazným knírkem.

Indie: Goatee

V Indii je oblíbený styl goatee, což je malý vous kolem úst a na bradě. Někdy bývá kombinován s tenkým knírkem, který sleduje kontury horního rtu.

Skandinávie: Dlouhé a divoké

Inspirace vikingy? Možná! V mnoha skandinávských zemích, jako je Norsko a Švédsko, je oblíbený dlouhý a divoký styl vousů. Tento vzhled je často spojen s dlouhými vlasy a vytváří drsný, ale přesto elegantní vzhled.

Afrika: Výtvarné a kreativní

V některých afrických kulturách je běžné vidět muže s velmi kreativními a výtvarnými střihy vousů. Může jít o různé geometrické tvary nebo vzory vyholené přímo do vousu.

Různé kultury přinášejí své jedinečné způsoby, jak nosit a upravovat vousy. Ať už preferujete elegantní a sofistikovaný vzhled z Evropy, divoký vikingovský styl ze Skandinávie, nebo kreativní a výtvarný vzhled z Afriky, inspirace je všude kolem nás. Nebojte se experimentovat a najít styl, který vám nejlépe vyhovuje!

Autor: Jakub Dvořák

Související články

Styly vousů
0

Steve Jobs a jeho charakteristický vous: Moderní inspirace pro dnešní muže

19. září 2023

Steve Jobs, spoluzakladatel Applu a jedna z nejvýznamnějších postav technologického světa, byl znám nejen pro své revoluční produkty, ale také pro svůj jedinečný styl oblékání a vzhled. Ačkoli je často...