Typy pánských knírů: Vyberte si, který vám bude slušet

15. června 2023
Vousy
Péče o vousy
Styly vousů
0

Rozhodli jste se, že si v letošním roce pořídíte knír? Tato mužná ozdoba obličeje může mít různou podobu. V následujícím přehledu si vyberte typ kníru, který vám bude slušet nejvíc.

Véčkový chevron: Ideální pro macho vzhled

V současné době je mezi muži velmi oblíbený véčkový knír chevron, který evokuje návrat 80. let 20. století. Jedná se o typ kníru, který má tvar obráceného písmena V a který překrývá celý horní ret.

Knír chevron vyžaduje, aby byly vaše vousy dostatečně husté a dlouhé. Skvěle vypadá na mužích s vysportovanou postavou, u nichž podporuje mužné rysy obličeje a celkový macho vzhled.

Beardstache: Kombinace kníru chevron a strniště

Mezi dnešními muži je velmi populární také styl vousů beardstache. Jde o kombinaci kníru chevron a lehce se rozvíjejícího strniště na tváři. Beardstache podporuje u pánů mužný a drsný vzhled. Tento styl je vhodný zejména pro tmavé vousy, u světlých barev vousů již tolik nevynikne.  Aby beardstache vynikl, měli byste se o něj příkladně starat pomocí vhodné pánské kosmetiky na vousy.

Klasický knír je jednoduchý a čistý

Nejoblíbenější mezi muži stále zůstává klasický knír. Jedná se o typ kníru, který je zastřižený těsně nad horním rtem. Tento kultovní typ kníru je jednoduchý a čistý a na pohled působí velmi příjemně.

Tenký knír evokuje prvorepublikové elegány

Zvlášť v dobách minulých muži nosili tenký knír. Tato minimalistická podoba kníru byla populární zejména v první polovině 20. století. V tuzemsku tenký knír s oblibou nosili prvorepublikoví elegáni.

Knír ve tvaru podkovy doplňují dva pruhy vousů

Základem tohoto typu kníru je klasický knír, který je doplněný o dva dlouhé pásy vousů směřujících dolů. Pruh vousů, který si upravíte pomocí kvalitního holicího strojku, se přitom může směrem k bradě rozšiřovat. Knír ve tvaru podkovy byl velmi oblíbený v 80. letech 20. století, nyní jej objevují i dnešní pánové. Pozor by si však na něj měli dát muži s protáhlým, oválným obličejem, kterým rozhodně tento typ vousů nesluší.

Mroží knír vám přidá na letech

Jedná se o obrovský a hustý knír, který volně přesahuje přes horní ret. Tento typ výrazného kníru je ideální pro muže s velkým nosem nebo širokým obličejem. Pokud jste se pro mroží knír rozhodli, mějte se na pozoru. Zbytečně vám může přidat na letech.

Autor: Jakub Dvořák

Související články

Styly vousů
0

Jimi Hendrix a jeho vousy: Retro styl pro moderní muže

28. září 2023

Když se řekne Jimi Hendrix, většině lidí se vybaví fenomenální kytarová hra, psychedelická hudba a odvážné módní stylizace. Ale kromě jeho hudebního dědictví a osobitého stylu oblékání měl Hendrix také...

Styly vousů
0

Steve Jobs a jeho charakteristický vous: Moderní inspirace pro dnešní muže

19. září 2023

Steve Jobs, spoluzakladatel Applu a jedna z nejvýznamnějších postav technologického světa, byl znám nejen pro své revoluční produkty, ale také pro svůj jedinečný styl oblékání a vzhled. Ačkoli je často...