Nejvýraznější vousy v historii rock 'n' rollu

14. srpna 2023
Styly vousů
0

Když se řekne rock 'n' roll, mnozí si vybaví nejen legendární melodie a výstřední postavy, ale také ikonické vizuální styly, mezi nimiž dominují často výrazné účesy a vousy. Ve světě rocku hrály vousy důležitou roli jako symbol odlišení, vzdoru nebo jednoduše jako doplněk osobního stylu. Podívejme se na některé z nejvýraznějších vousů v historii rock 'n' rollu.

1. Jim Morrison (The Doors)

Jim Morrison měl klasický vzhled rockového bohéma s dlouhými vlasy a hustým plnovousem. Jeho look dodával jeho charismatu ještě větší hloubku a tajemství.

2. Lemmy Kilmister (Motörhead)

Lemmyho charakteristické kníry a bradka jsou snad stejně legendární jako jeho hlas a bassová kytara. Byl to look, který Lemmyho jasně odlišoval a byl napodobován mnoha jeho fanoušky.

3. ZZ Top (Billy Gibbons a Dusty Hill)

Těžko najít více ikonické vousy v rockovém světě než ty, které nosili členové ZZ Top. Jejich obrovské vousy se staly téměř synonymem pro kapelu a jejich vzhled.

4. George Harrison (The Beatles)

Ačkoli všichni členové The Beatles experimentovali s vousy, George Harrison měl v určitém období skutečně ikonický dlouhý plnovous, který odrážel jeho duchovní cestu.

5. Frank Zappa

Zappa byl známý svou originální bradkou ve tvaru kotlety, která byla jeho osobní vizitkou. Byl jedním z mála rockových umělců, kteří měli tak jedinečný vzhled.

6. Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters)

Dave Grohl, bývalý bubeník Nirvany a nyní frontman Foo Fighters, je známý svými proměnlivými vousy, které v průběhu let měnily tvar od plnovousu po krátký zarostlý vzhled.

Závěr

Vousy byly vždy víc než jen módním doplňkem v rockovém světě. Staly se symbolem odvahy, individuality a často i vzdoru vůči společenským normám. Tyto rockové legendy ukázaly, že vousy mohou být mocným nástrojem sebevyjádření a vytváření nezapomenutelného image. Ačkoli se trendy časem mění, vliv těchto rockových ikon zůstává nezměněn a jejich vousy budou vždy připomínkou zlaté éry rock 'n' rollu.

Autor: Jakub Dvořák

Související články

Styly vousů
0

Jimi Hendrix a jeho vousy: Retro styl pro moderní muže

28. září 2023

Když se řekne Jimi Hendrix, většině lidí se vybaví fenomenální kytarová hra, psychedelická hudba a odvážné módní stylizace. Ale kromě jeho hudebního dědictví a osobitého stylu oblékání měl Hendrix také...

Styly vousů
0

Steve Jobs a jeho charakteristický vous: Moderní inspirace pro dnešní muže

19. září 2023

Steve Jobs, spoluzakladatel Applu a jedna z nejvýznamnějších postav technologického světa, byl znám nejen pro své revoluční produkty, ale také pro svůj jedinečný styl oblékání a vzhled. Ačkoli je často...