Linie vousů na krku: Jak ji zastřihnout a čím

5. srpna 2022
Vousy
Styly vousů
0

I když si pěstujete delší strniště nebo plnovous, měl byste myslet na svůj upravený vzhled. Spousta mužů totiž zapomíná  na úpravu linie krku, což může ve výsledku působit zanedbaným dojmem. Není proto od věci, když si začnete pravidelně zastřihovat linii vousů na krku. Co vše k tomu potřebujete?

Určete vousům hranici

V případě, že vaše délka vousů překročí hranici tří milimetrů, měl byste začít myslet na pravidelnou úpravu linie vousů na krku. Správně zaholený krk je nezbytným krokem k tomu, aby vaše vousy vypadaly skutečně upraveně. Při troše praxe tento úkon zvládnete i s minimem času jednou za dva až tři dny.

Mít vousy na krku je totiž nepřípustné, proto byste jim měl stanovit určitou hranici. Vousy či delší strniště, které jsou ohraničené, působí nejen upraveně, ale jsou také mnohem pěknější na pohled.

Jak upravovat vousy na krku

Pokud si pěstujete plnovous, měl byste pravidelně brávat do rukou zastřihovač a právě touto pomůckou si pravidelně upravovat vousy v oblasti krku. Než se však pustíte do díla, měl byste zvážit, jak nízko či vysoko budete své vousy na krku zastřihovat.

Kde přesně začít se zastřihováním? Dejte svou hlavu do zadu a svůj ukazováček si položte těsně nad svůj ohryzek. Právě jste si našel místo, kde bude procházet dělicí čára mezi vaším plnovousem (či strništěm) a hladce oholenou kůží na krku.

Tip: Jestliže si na dané místo dostatečně nevidíte, nebo si nevěříte v tom, že vaše následné zaholení bude dokonalé, přizvěte si na pomoc s úpravou linie krku například vaši partnerku.

Zastřižení linie vousů na krku pomocí zastřihovače

Na oblast nad ohryzkem, který jste si nahmatal, nyní přiložte zastřihovač. Své vousy si následně oholte od tohoto místa směrem dolů. Následně zastřihovačem pokračujte do stran. Dbejte na to, abyste zůstal pod čelistí, vyvarujte se přitom podivných tvarů.

Své vousy na krku nezastřihujte zastřihovačem do oblouku. Abyste zachoval přirozenou linii své tváře, pokuste se pouze o lehké zakřivení směrem nahoru, a to směrem k ušním lalůčkům.

Na závěr použijte holicí strojek

Aby byla vaše kůže na krku skutečně hladká, na závěr použijte holicí strojek. A to klasický, nebo žiletkový. Zkušenější muži mohou k zaholení krku použít také břitvu. V případě použití holicího strojku nebo břitvy si samozřejmě nezapomeňte na krk pomocí holicí štětky nanést dostatečné množství krému na holení. Vyvarujete se tak podráždění pokožky krku, nebo dokonce jejímu pořezání.

Svěřte se do rukou profesionálům

Jestliže na zastřižení linie vousů na krku pohlížíte jako na náročný proces, svěřte se do rukou profesionálům. Jistě máte poblíž svůj oblíbený barber shop, jehož mistrným holičům plně důvěřujete.

Související články

Styly vousů
0

Různé styly vousů z celého světa: Odkud čerpat inspiraci?

29. října 2023

V oblasti módy a stylu se mnohdy otáčíme k různým kulturám z celého světa, abychom našli nové a svěží inspirace. S vousy tomu není jinak. Různé kultury přinášejí své unikátní a charakteristické způsoby,...

Styly vousů
0

Jimi Hendrix a jeho vousy: Retro styl pro moderní muže

28. září 2023

Když se řekne Jimi Hendrix, většině lidí se vybaví fenomenální kytarová hra, psychedelická hudba a odvážné módní stylizace. Ale kromě jeho hudebního dědictví a osobitého stylu oblékání měl Hendrix také...

Styly vousů
0

Steve Jobs a jeho charakteristický vous: Moderní inspirace pro dnešní muže

19. září 2023

Steve Jobs, spoluzakladatel Applu a jedna z nejvýznamnějších postav technologického světa, byl znám nejen pro své revoluční produkty, ale také pro svůj jedinečný styl oblékání a vzhled. Ačkoli je často...