Kulma na vlasy: Příručka pro dokonalé kadeře

13. září 2023
Účesy
0

Kulma je jedním z nejpopulárnějších nástrojů na styling vlasů. Pokud toužíte po dokonale vytvarovaných kadeřích, je důležité vědět, jak tento nástroj správně používat. Správná technika a dodržování několika důležitých kroků vám zajistí, že vaše vlasy budou vypadat skvěle a zároveň zůstanou zdravé.

1. Příprava vlasů

Před použitím kulmy je důležité vlasy řádně umýt a osušit. Pro lepší ochranu před teplem doporučujeme použít termoochranný sprej. Po nanesení spreje vlasy prosušte fénem.

2. Volba správné teploty

Různé typy vlasů vyžadují různé teploty. Pokud máte jemné vlasy, začněte s nižší teplotou, kolem 150°C. Pro silnější a hrubší vlasy můžete teplotu zvýšit až na 200°C.

3. Rozdělení vlasů na sekce

Pro snadnější manipulaci si rozdělte vlasy na menší sekce. Pomocí sponky si je můžete připnout a pracovat s jedním pramenem po druhém.

4. Správná technika

Chyťte kulmu s rukojetí směrem vzhůru a ovíjejte vlasy kolem ní od kořínků směrem ke konečkům. Držte vlasy na kulmě po dobu 5-10 sekund (podle požadované intenzity a druhu vašich vlasů). Opakujte pro každý pramen.

5. Finalizace účesu

Po vytvarování kadeří můžete vlasy jemně rozčesat prsty nebo širokozubým hřebenem pro přirozenější vzhled. Pro dlouhotrvající výsledek a lesk můžete vlasy fixovat lakem na vlasy.

6. Péče po kulmování

Po stylingu doporučujeme použít regenerační olej nebo sérum, které vlasy vyživí a zamezí jejich vysoušení.

Bezpečnostní tipy:

Vždy si přečtěte návod k použití.

Nepoužívejte kulmu v blízkosti vody.

Po použití vždy vypněte kulmu a nechejte ji na bezpečném místě vychladnout.

Nikdy nenechávejte horkou kulmu na nábytku nebo textilu.

Správná technika a pečlivá příprava jsou klíčem k dokonalým kadeřím pomocí kulmy. Dodržujte výše uvedené kroky a vaše vlasy budou vypadat jako z rukou profesionálního kadeřníka. Vždy myslete na bezpečnost a péči o vlasy po kulmování, abyste si udrželi jejich zdraví a krásu.

Autor: Veronika Kovaříková

Související články

Účesy
0

Brigitte Bardot a její výrazný vlasový objem: Jak na ikonický vzhled

01. října 2023

Brigitte Bardot, jedna z nejvýraznějších sexuálních ikon 60. let, definovala éru s jejím výrazným, objemným účesem a bezstarostným francouzským šarmem. Její vzhled kombinoval prvky innocence s drzostí,...

Účesy
0

Barbra Streisand a její nezapomenutelná fringi: Symbol nezávislé ženy

26. září 2023

V oblasti módy a stylu se objevuje mnoho trendů, které zanechají dočasnou stopu v dějinách. Avšak některé se stávají takřka ikonickými a ztělesňují danou éru. Jednou z takových ikon je Barbra Streisand,...