Kudrnaté vlasy u mužů: Jaké střihy zvolit, aby vypadaly dobře?

26. září 2022
Vlasy
Péče o vlasy
Účesy
0

Někteří muži, kteří mají kudrnaté vlasy, jsou s typem svých kadeří nespokojení. Z jakého důvodu? Kudrliny ve vlasech jsou podle nich pouze výsadou žen. To však není pravda. Nemusíte chodit pouze úplně na krátko, abyste své kudrnaté vlasy skryli. Budou vám rozhodně slušet i jiné střihy vlasů.

Kudrnaté vlasy u mužů: Jak se o ně starat?

Proč se vlasy kudrnatí? Protože jejich folikul není rovný. Pro kudrnaté vlasy je charakteristická hrubší struktura. Čím jsou vlasy hrubší, tím méně vody dokážou zadržet, a právě proto se snáze vysuší. Mají tedy větší sklon ke krepatění a lámání se.

Aby kudrnaté vlasy u mužů vypadaly skvěle, zaslouží si mimořádnou péči. V prvé řadě je umývejte šamponem na vlasy s hydratačními vlastnostmi, který zabrání jejich vysychání a krepatění. Na kudrnaté vlasy používejte také hydratační kondicionér. Po vysušení svých kudrnatých vlasů sáhněte po speciálním vlasovém oleji, který má rovněž hydratační vlastnosti a který předchází krepatění. Jednou týdně svým kadeřím dopřejte vlasovou masku.

Vysoušení kudrnatých vlasů

Máte kudrnaté vlasy a zajímá vás, jakým způsobem je po umytí vysoušet? Ideálně je osušte ručníkem a pak své kadeře nechte uschnout na vzduchu. Tímto způsobem stoprocentně zachováte jejich kudrnatý vzhled. 

Chcete-li mít své kudrnaté vlasy suché rychleji, použijte elektrický vysoušeč vlasů s difuzérem. Místo horkého vzduchu mějte však svůj fén zapnutý na studený vzduch. Tímto způsobem minimaluzujete, aby byly vaše kudrliny vysušené či poškozené. Na závěr můžete na své vlasy použít speciální stylingové pasty a krémy, které podpoří dokonalý vzhled kudrlin.

Čeho se při vysoušení kudrnatých vlasů vyvarovat? Používání nadměrného tepla při fénování a také stylingovým přípravků (například laku či pěny na vlasy) s obsahem alkoholu. Tato kombinace způsobí, že vaše vlasy budou sušší a budou se rovněž také více lámat.

Jak česat kudrnaté vlasy

Máte-li kudrnaté vlasy, rozhodně je nečeště hřebenem. Použijte na ně ideálně kartáč, který je určený speciálně pro silné a kudrnaté vlasy. Tento typ kartáže má pružné zuby, které jemně rozčesávají. Vhodný je pro vás také kartáč na vlasy typu tangle teezer.

Účesy pro kudrnaté vlasy u mužů

Hledáte-li vhodný střih pro své kudrnaté vlasy, máte hned několik možností. Kudrnaté vlasy si můžete nechat narůst a v polodlouhé délce rovnoměrně zastřihnout. Slušet vám budou rozpuštěné i v culíku. Pokud preferujete kratší účesy, v případě svých kudrnatých vlasů se rozhodněte pro vrstvený střih.

Jaký je další oblíbený účes pro kudrnaté vlasy u mužů? Co nejkratší délka na bocích a vzadu hlavy a delší kudrnaté vlasy na hlavě. Tato kombinace vypadá skvěle a je nenáročná na údržbu.

Související články

Účesy
0

Freddie Mercury a jeho ikonický účes: Vlasy, které definovaly éru Queen

16. října 2023

Když se mluví o rockových legendách, nemůžeme opomenout jméno Freddie Mercury, charismatického frontmana rockové skupiny Queen. Kromě jeho hlasového rozsahu a skladatelských dovedností byl Freddie také...

Účesy
0

Brigitte Bardot a její výrazný vlasový objem: Jak na ikonický vzhled

01. října 2023

Brigitte Bardot, jedna z nejvýraznějších sexuálních ikon 60. let, definovala éru s jejím výrazným, objemným účesem a bezstarostným francouzským šarmem. Její vzhled kombinoval prvky innocence s drzostí,...

Účesy
0

Barbra Streisand a její nezapomenutelná fringi: Symbol nezávislé ženy

26. září 2023

V oblasti módy a stylu se objevuje mnoho trendů, které zanechají dočasnou stopu v dějinách. Avšak některé se stávají takřka ikonickými a ztělesňují danou éru. Jednou z takových ikon je Barbra Streisand,...