Jedete na dovolenou k moři? Přinášíme tipy, jak ochránit vousy před slanou mořskou vodou

25. června 2022
Vousy
Styl
Politika a osobnosti
0

Slaná mořská voda a vousy nejsou moc dobrými kamarády. Pokud se tedy zanedlouho chystáte na dovolenou k moři, měli byste vědět, jak o svůj plnovous pečovat, aby si i nadále udržel svůj pěstěný vzhled. Máme pro vás několik tipů, jak se starat o vousy na dovolené u moře a jak je ochránit před nepříznivým působením slané vody.

Hlavní důvod, proč slaná mořská voda škodí vousům

Proč slaná mořská voda vousům tak škodí? Je to stejné jako u vlasů. Pokud budou vaše vousy namočené v mořské vodě delší dobu, budou vypadat jako bez života. Je to tím, že mořská voda má vysoký obsah soli. Vaše vousy následně během plavání v moři absorbují slanou vodu a velmi dlouho trvá, než uschnou.

Kvůli vysokému obsahu soli v mořské vodě mohou být vaše vousy po vysušení suché a křehké. Pokud strávíte v moři delší dobu, vlivem slané vody můžete mít nejen vysušený plnovous. Vaše chlouba bude mít rovněž sklony k třepení. Jak tomu všemu předejít? Pomocí těchto jednoduchých triků.

Dodejte svým vousům potřebnou hydrataci

Ještě než vstoupíte do mořských vln, vaše vousy by měly být dostatečně hydratované. Každý den proto používejte speciální olej na vousy, díky kterému předejdete poškození a vysušení svého plnovousu.

Než půjdete do moře, namočte si své vousy ve sladké vodě

Jakmile vstoupíte do moře, vaše vousy absorbují slanou mořskou vodu. Aby tomu tak nebylo, před vstupem do mořských vln si své vousy (třeba pod plážovou sprchou) namočte sladkou vodou. Pokud bude váš plnovous nasycený sladkou vodu, absorbuje následně mnohem méně mořské vody.

Jakmile se dostanete na souš, co nejrychleji si své vousy opláchněte

Jak dále ochráníte své vousy před nepříznivým vlivem mořské vody? Poté, co doplavete, si svůj plnovous ihned opláchněte sladkou vodou. Zbavíte jej tak mořské soli a případně i chemikálií. Pokud vám vousy na pláži uschnou, následně je rovnoměrně ošetřete také olejem na vousy.

Při návratu na hotel či apartmán použijte šampon na vousy

Na dovolené u moře se vyplatí mít pořádnou zásobu šamponu na vousy. Po každé, když se vrátíte do apartmánu či na hotel z pláže, si tedy svůj plnovous pečlivě umyjte. A to nejen čistou vodou, ale právě i šamponem na vousy. Nezapomeňte následně použít také kondicionér a balzám na vousy, kterými svůj plnovous hydratujete a zároveň zregenerujete.

Související články

Světová
0

Královští holiči: Od chirurgů ke klíčovým figurám evropských dvorů

23. ledna 2024

Holiči hráli v historii evropských královských dvorů klíčovou roli. Nebyli pouze odpovědní za úpravu vlasů a vousů, ale často se stávali důvěrníky a radci panovníků. Jejich role byla daleko komplexnější...

Světová
0

Nikola Tesla a jeho charakteristické vousy: Symbol génia

07. ledna 2024

Nikola Tesla, jedna z nejvýznamnějších postav v dějinách vědy a techniky, je známý nejen pro své geniální vynálezy a přelomové teorie, ale také pro svůj nezapomenutelný vzhled, zejména jeho charakteristické...

Světová
0

Slavné vousy ve filmu: Od Gandalfa po Brumbála

17. prosince 2023

Ve světě filmu jsou vousy více než jen obyčejnou součástí mužského vzhledu. Mnohdy jsou klíčovým prvkem, který pomáhá definovat charakter, podtrhnout jeho osobnost nebo posílit jeho přítomnost na plátně....