Debbie Harry: Platinová punková ikona

14. září 2023
Účesy
0

Když se mluví o hudebních a módních ikonách 70. a 80. let, název Debbie Harry je často na špici seznamu. Jako frontmanka skupiny Blondie se Harry stala synonymem punkového rocku a nové vlny, ale její ikonický platinový look vyčníval i v rámci těchto subkultur.

1. Platinové vlasy – Výraz názvu skupiny

Debbie Harry se proslavila svými bíle platinovými vlasy, které jí pomohly definovat její jedinečný styl. Tyto vlasy nejen reflektovaly název její kapely, Blondie, ale také vzdorovaly tehdejším standardům krásy. V době, kdy byla přirozená krása ve vogue, se Debbie odvážila být odlišná a výrazně se líčila.

2. Směs punku a glam

Debbie kombinovala prvky punk rocku s prvky glam rocku, což vedlo k jejímu jedinečnému vzhledu. Černé kožené bundy se střídaly s třpytivými topy a vysokými podpatky, zatímco její líčení bylo často odvážné a dramatické s těžkou linkou na očích.

3. Sex appeal a sebedůvěra

Jedním z nejvýznačnějších aspektů Debbie Harry byla její sebedůvěra a přirozený sex appeal. Byla známa tím, že je odvážná a nebojí se ukázat kůži, ale vždy to dělala s třídou a elegance. Její sebevědomý postoj byl pro mnohé ženy inspirující a ukázal jim, že mohou být silné, nezávislé a přitom ženské.

4. Ikona queer kultury

Díky svému odvážnému stylu a přijetí všech, bez ohledu na jejich sexuální orientaci nebo genderovou identitu, se Debbie stala ikonou queer kultury. Její look, který byl často považován za androgynní, a její odvaha být jiná přitahovala fanoušky z LGBTQ+ komunity.

Debbie Harry není jen hudební legendou, ale také módní ikonou, která inspirovala generace fanoušků a následovníků. Její platinový punk look je i dnes považován za jedním z nejikoničtějších v historii rockové hudby a módy.

Autor: Veronika Kovaříková

Související články

Účesy
0

Brigitte Bardot a její výrazný vlasový objem: Jak na ikonický vzhled

01. října 2023

Brigitte Bardot, jedna z nejvýraznějších sexuálních ikon 60. let, definovala éru s jejím výrazným, objemným účesem a bezstarostným francouzským šarmem. Její vzhled kombinoval prvky innocence s drzostí,...

Účesy
0

Barbra Streisand a její nezapomenutelná fringi: Symbol nezávislé ženy

26. září 2023

V oblasti módy a stylu se objevuje mnoho trendů, které zanechají dočasnou stopu v dějinách. Avšak některé se stávají takřka ikonickými a ztělesňují danou éru. Jednou z takových ikon je Barbra Streisand,...