Vykročte do nového roku novým stylem vousů! Je libo beardstache, bradka nebo strniště?

3. ledna 2023
Vousy
Péče o vousy
Styly vousů
Styl
0

Přemýšlíte nad tím, že v roce 2022 u sebe provedete spoustu radikálních změn? Zkuste do nového roku vykročit také novým stylem vousů! Pokud jste s úpravou své tváře dosud neexperimentovali, máme pro vás ochutnávku pěti nejoblíbenějších stylů, které stojí za to vyzkoušet.

5 nejoblíbenějších stylů úpravy vousů, kterých byste se v roce 2022 neměli bát

Nosíte stále hladkou tvář, anebo si už roky pěstujete plnovous? Možná, že s příchodem nového roku uzrál čas na změnu. V novém roce 2022 můžete sami na sobě vyzkoušet hned několik nových stylů úpravy svých vousů.

Ptáte se, o které styly konkrétně jde? Jako isnpiraci vám přinášíme ochutnávku pěti nejoblíbenějších úprav, které podtrhnou rysy vaší mužné tváře.

1. Udržované strniště

Znají vás vaši bližní s hladce oholenou tváří? Rozhodněte se v roce 2022 pro udržované strniště, které představuje zlatou střední cestu mezi oholeným vzhledem a plnovousem. Strniště, které je populární již od 30. let 20. století, působí sexy a stylově. 

Aby byl na vaše dokonalé strniště stále pěkný pohled, průběžně jej udržujte. Své vousy si jednou za dva dny zastřihuje pomocí zastřihovače vousů. Prostřednictvím holicího strojku rovněž zaholujte linii vousů na krku.

2. Bradka v kombinaci s knírem

Jaký další styl vousů můžete vyzkoušet v roce 2022? Třeba bradku kombinovanou s knírem, který představuje dokonalý a snadný kompromis mezi plnovousem a knírem. Co je podmínkou této úpravy vousů? Oblast kníru a vousů na bradě je celistvě propojena, díky čemuž působí upraveným dojmem. Tento styl vousů přitom sluší jak mladším, tak starším mužům.

3. Beardstache: Kombinace chevron kníru a strniště

Chcete-li být v roce 2022 opravdu styloví, vyzkoušejte úpravu vousů beardstache, což je kombinace chevron kníru a strniště. Beardstache je mezi dnešními muži velmi populární, protože u pánů podporuje mužný a drsný vzhled. Přejete si, aby na vás beardstache opravdu vynikl? Sluší zejména majitelům tmavých vousů. Jste-li blonďáci, od beardstache dejte raději ruce pryč.

4. Krátce zastřižený plnovous

Na mužské tváři vynikne také verze plně narostlých vousů, které jsou velmi krátké (kolem 15 milimetrů) a pečlivě zastřižené. Aby byl tento krátký plnovous výstavní a podtrhnul vaši mužnou tvář, pečujte o něj také kvalitní kosmetikou na vousy.

Ptáte se, za jak dlouho si můžete na své tváři vypěstovat krátký plnovous? Už za jeden měsíc. Zda vám vaše vousy rychle porostou, zda budou husté a zda na tváři nebudete mít žádná holá místa, ovlivní hlavně vaše genetika.

5. Dlouhý plnovous

Rozhodli jste se, že si v roce 2022 necháte narůst plnovous? Tak směle do toho! Výstavní plnovous budete mít - v závislosti na svých genetických dispozicích - za dva až čtyři měsíce. O svůj plnovous se samozřejmě pravidelně starejte: Průběžně jej tvarujte a zastřihujte, používejte kvalitní kosmetiku na vousy a také jej správně česejte pomocí vhodných hřebenů a kartáčů.

Související články

Styly vousů
0

Různé styly vousů z celého světa: Odkud čerpat inspiraci?

29. října 2023

V oblasti módy a stylu se mnohdy otáčíme k různým kulturám z celého světa, abychom našli nové a svěží inspirace. S vousy tomu není jinak. Různé kultury přinášejí své unikátní a charakteristické způsoby,...

Styly vousů
0

Jimi Hendrix a jeho vousy: Retro styl pro moderní muže

28. září 2023

Když se řekne Jimi Hendrix, většině lidí se vybaví fenomenální kytarová hra, psychedelická hudba a odvážné módní stylizace. Ale kromě jeho hudebního dědictví a osobitého stylu oblékání měl Hendrix také...

Styly vousů
0

Steve Jobs a jeho charakteristický vous: Moderní inspirace pro dnešní muže

19. září 2023

Steve Jobs, spoluzakladatel Applu a jedna z nejvýznamnějších postav technologického světa, byl znám nejen pro své revoluční produkty, ale také pro svůj jedinečný styl oblékání a vzhled. Ačkoli je často...