Tipy, jak si správně mýt obličej

17. června 2023
Zdraví
Kosmetika
0

Zajímá vás, jak často a čím byste si měli mýt obličej? Rozhodně se to nezdá, ale mytí obličeje je celkem věda. I muži chtějí mít krásnou pleť bez ucpaných pórů a akné. Přinášíme vám proto několik odpovědí na to, jak při mytí obličeje správně postupovat.

Obličej si umyjte ihned po probuzení

Svůj obličej si myjte vodou ihned po probuzení. Díky tomu ze svého obličeje odstraníte všechny nečistoty a bakterie, které se na něm v průběhu noci nahromadily. Na omytý obličej posléze naneste pánský hydratační krém.

Než si začnete po ránu umývat obličej, nejprve si ale umyjte své ruce. Není totiž nic horšího, než si pleť umývat špinavýma rukama, z nichž nečistoty posléze přenesete právě na svůj obličej.

Kolikrát denně si mýt obličej? Ideálně dvakrát

Jak radí dermatologové, svůj obličej si myjte ideálně dvakrát denně. Nejprve tedy ráno po probuzení a poté těsně před tím, než půjdete spát. Mytí obličeje dvakrát denně je správným způsobem, kterým si zachováte zdraví pokožky.

Mytí obličeje více než třikrát denně je zbytečné. Tímto způsobem navíc ničíte rovnováhu pH vaší pleti a také její přirozený lesk. Nadměrné mytí navíc způsobuje podráždění pokožky a zvyšuje také produkci mazu. Vaše pleť může mít tím pádem větší sklon k tvorbě akné.

Na teplotě vody záleží

Vodou které teploty byste si měli mýt obličej? Ani teplou, ani příliš studenou. Rozhodněte se naopak pro vodu pokojové teploty. Z jakého důvodu? Teplá voda může vysušovat pokožku. Studená voda zase pleť dráždí a láme kapiláry.

Co dělat po umytí obličeje? Svou pleť si osušte

Jak tedy správně mýt obličej? Umyjte si nejprve ruce a s jejich pomocí si posléze opláchněte pleť tekoucí vodou pokojové teploty. Posléze svůj obličej šetrně osušte měkkou žínkou. Zapomeňte naopak na příliš silné tření ručníkem, kterým si naopak můžete podráždit kůži a způsobit na ní drobné oděrky.

Nezapomeňte i na speciální pánskou kosmetiku

Kromě správného mytí obličeje byste měli na svou pleť používat také kvalitní pánskou pleťovou kosmetiku. Ráno po umytí obličeje použijte pleťový hydratační krém, který bude přesně odpovídat typu vaší pleti.

Večer však bude vypadat péče o vaši pleť o něco jinak. Svůj obličej si nejprve opláchněte vodou a následně jej dočistěte pomocí vatového kosmetického tamponu a micelární vody či čisticího gelu. Na závěr opět naneste pánský pleťový krém.

Autor: Jakub Dvořák

Související články

Péče o tělo
0

Levandulová péče: Relaxace pro tělo a mysl

20. prosince 2023

Levandule, se svou charakteristickou vůní a léčivými vlastnostmi, je od nepaměti používána k uklidnění těla a mysli. Tato rostlina je známá svými relaxačními, antiseptickými a protizánětlivými účinky,...

Jídlo a pití
0

Zelený čaj v péči o pokožku: Antioxidanty pro krásu

02. listopadu 2023

Při slovech "zelený čaj" si mnozí z nás představí skvělý nápoj, který nejenže skvěle chutná, ale také poskytuje celou řadu zdravotních výhod. Málokdo však ví, že zelený čaj je také cenným pomocníkem v...