Správná aplikace suchého šamponu: Rady a triky

26. září 2023
Kosmetika
0

Suchý šampon se v posledních letech stal oblíbeným produktem mnoha lidí, kteří chtějí osvěžit své vlasy mezi jednotlivými mytími. Nabízí rychlý způsob, jak dodat vlasům čerstvost, objem a odstranit nadbytečný tuk, aniž by bylo potřeba mýt vlasy tradičním šamponem. Ačkoli je použití suchého šamponu relativně jednoduché, existuje několik tipů a triků, které zaručí nejlepší výsledky.

1. Vyberte vhodný typ

Existuje mnoho variant suchých šamponů na trhu, ať už jde o aerosolové spreje, prášky nebo třeba pěny. Vyberte si produkt, který odpovídá vašemu typu vlasů a výsledku, který chcete dosáhnout.

2. Rozdělení vlasů

Před aplikací suchého šamponu je dobré vlasy rozdělit do menších pramenů. Tím zajistíte rovnoměrné rozložení produktu po celé hlavě.

3. Správná vzdálenost

Pokud používáte aerosolový suchý šampon, doporučuje se aplikovat jej ze vzdálenosti asi 20-30 cm od vlasů. To zaručí, že se produkt rovnoměrně rozptýlí a nezanechá bílé stopy.

4. Masáž pokožky hlavy

Po aplikaci je důležité jemně vmasírovat suchý šampon do pokožky hlavy prsty. Pomáhá to rovnoměrně rozprostřít produkt a absorbovat přebytečný olej.

5. Vyčesejte vlasy

Po aplikaci a masáži vlasy důkladně vyčešte. Odstraníte tak přebytečný produkt a vlasy získají přirozený vzhled.

6. Dodání objemu

Suchý šampon je skvělý pro dodání objemu vlasům. Po aplikaci můžete jemně zacuchat vlasy u kořínků, což vytvoří přirozený a plný vzhled.

7. Nezneužívejte ho

Ačkoli je suchý šampon vynikající pro rychlé osvěžení, neměl by nahradit tradiční mytí vlasů. Používejte ho sporadicky, když opravdu potřebujete rychle osvěžit vlasy.

8. Výběr podle barvy vlasů

Pro ty s tmavšími vlasy může být vhodné vybrat suchý šampon speciálně určený pro tmavé odstíny, aby se předešlo bílým stopám.

Suchý šampon je výjimečný produkt pro ty dny, kdy nemáte čas nebo možnost umýt vlasy tradičním způsobem. Když jej používáte správně, vaše vlasy budou vypadat čerstvě, plně a zdravě.

Autor: Veronika Kovaříková

Související články

Kosmetika
0

Optimalizace výsledků s vlasovými maskami: Krok za krokem

24. září 2023

Vlasové masky se staly jedním z nejpopulárnějších nástrojů v arzenálu pro péči o vlasy mnoha lidí. Nabízejí hlubokou hydrataci, regeneraci a ochranu, která může být zvlášť užitečná pro poškozené, suché...