Péče o vousy v létě: Přinášíme tipy, díky kterým bude váš plnovous dokonalý

8. června 2023
Vousy
Péče o vousy
Kosmetika
0

Pěstujete si vousy? V tom případě jistě víte, že jim dá horké letní počasí pořádně zabrat. Aby byl na váš plnovous z estetického hlediska pěkný pohled, snažte se mu věnovat náležitou péči. Máme pro vás několik tipů, jak na to.

Holit, nebo neholit vousy na léto?

Horké letní měsíce jsou tu. Pokud nosíte plnovous, možná přemýšlíte nad tím, že byste si měli své vousy oholit. Rozhodně to ale nedělejte. Z jakého důvodu? Vousy pokožku vašeho obličeje v letních měsících ochrání před přímými slunečními paprsky a nezdravým UV zářením.

Jakmile budete mít pocit, že je vám v plnovousu během léta horko, půjde pouze o placebo efekt. Tento placebo efekt je jednoduše založený na vaší mylné představě, že vousy vás nadměrně zahřívají. Ovšem skutečnost je jiná.

Vaše vousy udržují i v letních měsících vlhkost blízko obličeje. Stačí, když zaznamenáte slabý letní vánek, a budete se cítit velmi příjemně a svěže. Vousy na obličeji stejně jako chloupky na těle totiž pomáhají regulovat tělesnou teplotu. V každém případě, aby byly vaše vousy i během léta dokonalé a pohodlně se vám nosily, náležitě se o ně starejte. Jakým způsobem?

Plnovous si 2krát až 3krát týdně umyjte šamponem na vousy

Vousy se během letních měsíců více potí, proto jim věnujte zvýšenou péči. Čistý vous se totiž rovná zdravý vous. Nejdůležitější je, abyste si plnovous myli šamponem na vousy 2krát až 3krát v průběhu týdne. Někdy je však třeba, abyste si vousy umyli ještě častěji - s ohledem na práci nebo sport, které vykonáváte.

Šampony na vousy obsahují směs přírodních olejů, které váš plnovous a také pokožku obličeje vyživí a hydratují. Aby byl váš plnovous ještě dokonalejší, použijte na něj také speciální kondicionér a balzám.

Investujte do oleje na vousy

Léto je ročním obdobím, kdy vousy bývají mnohem hrubší a nepodajnější než po zbytek roku. Proto je důležité, abyste investovali do správných produktů péče o vousy. Každé ráno si na svůj plnovous nanášejte olej na vousy, který hydratuje, regeneruje a napomáhá lepšímu rozčesávání vousů. Díky oleji na vousy bude rovněž na váš plnovous příjemnější pohled.

Svůj plnovous si pravidelně zastřihujte

Během léta rozhodně neexperimentujte s délkou svého plnovousu. Své vousy se proto snažte pravidelně zastřihovat. Plnovousu zkrátka nechte optimální délku, ve které se budete v průběhu letních měsíců cítit příjemně.

Chystáte se k moři? Vyzkoušejte tento trik

Slaná voda dokáže vousy nepříjemně vysušit. Jakým způsobem tomu předejdete? Dřív, než vyrazíte do mořských vln, si svůj plnovous opláchněte proudem čerstvé sladké vody. Problémy s vysušením vousů po dovolené u moře nebudou tak markantní.

Autor: Jakub Dvořák

Související články

Péče o vousy
0

Doporučené produkty pro citlivou pokožku po holení

19. prosince 2023

Holení může být pro citlivou pokožku náročné a často způsobuje podráždění, zarudnutí nebo dokonce vyrážky. Správný výběr produktů po holení je klíčový pro minimalizaci těchto nežádoucích reakcí a udržení...

Péče o vousy
0

Vosk na vousy: tajemství pro perfektní styling a péči

11. prosince 2023

V posledních letech se vousy staly synonymem mužnosti a stylu. Správná péče o ně je proto nezbytná pro každého moderního muže. Vosk na vousy je jedním z klíčových produktů v arzenálu péče o vousy, který...