Jaký styl vousů se hodí k typu vaší tváře?

3. června 2022
Vousy
Styly vousů
0

Necháváte si narůst plnovous? Potom jistě řešíte, jakým způsobem byste si jej měli začít upravovat. Abyste zjistili, jaký konkrétní styl vousů se k vám nejlépe hodí, musíte se nejprve odpíchnout od tvaru svého obličeje. Když k němu zvolíte i vhodný sestřih vousů, vyzdvihnete tím své mužské rysy na maximum! 

 

Hranatý obličej 

Hranatý obličej je velmi široký. Jeho čelo, čelisti i lícní kosti se shodují ve své šířce. 

Styl vousů vhodný pro tento obličej: Tomuto typu obličeje rozhodně nesluší dlouhý plnovous. Ideální je v tomto případě spíš knírek. Pokud chcete mít plnou tvář vousů, na bradě je nechte kratší a o něco málo delší je pak noste na tvářích. 

 

Oválný obličej 

Oválný obličej má čelo, čelisti i lícní kosti podobně široké. Tento typ obličeje se shoduje s hranatým obličejem, ale je o něco delší. 

Styl vousů vhodný pro tento obličej: K oválnému obličeji se hodí plný, dobře pěstěný a lehce zastřižený plnovous. Pokud chcete zvýraznit čelisti, mírně si jej zaholte v oblasti brady a na lících. 

 

Diamantový obličej 

Obličej, který má tvar diamantu, je nejširší u lícních kostí. Jeho čelo a čelist jsou užší, a to ve stejných poměrech. Brada je mírně špičatá. 

Styl vousů vhodný pro tento obličej: Pro tento typ obličeje je ideální plnovous, který je na bradě mírně delší (ale ne příliš dlouhý). V rámci plnovousu si pěstujte i výraznější knírek. 

 

Kulatý obličej 

Kulatý obličej má jemně zaoblené tvary a kulatou bradu. Jeho čelo a brada jsou stejně široké, tváře jsou o něco širší. 

Styl vousů vhodný pro tento obličej: V prvé řadě se zaměřte na vlasy, které v případě toho typu obličeje nikdy nestříhejte velmi nakrátko. Kulatému obličeji sluší výraznější knírek i širší bradka, která dodává čelistem obličeje mužnější rysy. 

 

Trojúhelníkový obličej 

Trojúhelníkový obličej má široké čelisti a úzké čelo. Právě čelist je nejširším bodem tohoto obličeje a zužuje se směrem nahoru přes lícní kosti. 

Styl vousů vhodný pro tento obličej: Abyste vyrovnali tvar obličeje, můžete se rozhodnout přímo pro pěkně upravený plnovous. V rámci něj zvýrazněte knírek a odpoutejte pozornost od brady. 

 

Srdcový obličej 

Srdcový obličej vyniká výraznou bradou, která je úzká a špičatá. Jeho lícní kosti jsou mírně širší než čelo. 

Styl vousů vhodný pro tento obličej: Obličej ve tvaru srdce je obvykle menší, proto je třeba zdůraznit jeho mužské rysy, a ne je příliš zakrývat vousy. Plnovous si v tomto případě upravujte tak, abyste zdůraznili svou čelist, lícní kosti i místo nad bradou.

Související články

Péče o vousy
0

Tipy pro pěstování prvního plnovousu: Co očekávat a jak postupovat?

25. ledna 2024

Pěstování prvního plnovousu může být vzrušující cesta plná očekávání a nejistoty. Pro mnohé muže je to symbol dospělosti, maskulinity nebo prostě změna stylu. Ať už jsou vaše důvody jakékoliv, důležité...

Péče o vousy
0

Doporučené produkty pro citlivou pokožku po holení

19. prosince 2023

Holení může být pro citlivou pokožku náročné a často způsobuje podráždění, zarudnutí nebo dokonce vyrážky. Správný výběr produktů po holení je klíčový pro minimalizaci těchto nežádoucích reakcí a udržení...

Péče o vousy
0

Vosk na vousy: tajemství pro perfektní styling a péči

11. prosince 2023

V posledních letech se vousy staly synonymem mužnosti a stylu. Správná péče o ně je proto nezbytná pro každého moderního muže. Vosk na vousy je jedním z klíčových produktů v arzenálu péče o vousy, který...