Jak se nepořezat při holení

14. června 2023
Vousy
Péče o vousy
Kosmetika
0

Proč se při holení vždy pořežu? To je otázka, kterou si pravidelně pokládá spousta mužů. Poradíme vám proto, co dělat, aby tomu tak pro příště nebylo. Jak se tedy nepořezat při holení? Máme pro vás několik tipů, jak postupovat.

Používejte kvalitní a ostrý holicí strojek nebo břitvu

Chcete-li mít hladkou pokožku obličeje bez jediného pořezání, investujte v prvé řadě do kvalitního a ostrého holicího strojku. Zkušenější pánové mohou používat také břitvu. Rozhodně se vyhýbejte nekvalitním jednorázovým holítkům, která se mohou velmi rychle ztupit.

Riziko pořezání při holení tedy v prvé řadě snížíte tak, že začnete používat ostrý nástroj. V případě holicího strojku proto pravidelně měňte žiletky či hlavice, břitvu zase pravidelně bruste.

Na holicí strojek či břitvu příliš netlačte

Ať už k holení používáte holicí strojek nebo břitvu, naučte se s nimi správně pracovat. Manipulujte s nimi pečlivě a jemně a rozhodně na ně příliš netlačte. Silný tlak holicího strojku nebo břitvy totiž způsobuje poranění kůže. V případě, že zvolíte pouze lehký dotek, ponecháte holicímu strojku či břitvě veškerou pružnost a flexibilitu.

Před holením pokožku svého obličeje hydratujte

Než se pustíte do samotného holení, tvář si důkladně opláchněte vodou nebo ještě lépe - jděte do sprchy. Až po vysprchování, kdy bude pokožka vašeho obličeje maximálně hydratovaná, by mělo být na řadě právě holení.

Používejte přípravky na holení

Jak dále zajistíte, abyste se nepořezali při holení? Po důkladné hydrataci na svou tvář rovnoměrně naneste krém, pěnu nebo gel na holení. Tato pánská kosmetika na holení zajistí, že holicí strojek či břitva budou po tváři velmi hladce klouzat a bez pořezání odstraní všechny přebytečné vousy.

Holte se ideálně večer

Řada mužů se shoduje na tom, že je pro ně nejlepší holit se večer. Z jakého důvodu? Po ránu bývá pokožka pánské tváře velmi citlivá a má sklony k podráždění. Právě proto se hodí vysečkat s holením do večera. A následně přes noc se může pokožka případně zregenerovat.

Jak zastavit krvácení po holení

Co dělat, když se však při holení pořežete? Krvácení můžete rychle zastavit například pomocí kamence. Místo, které vám krvácí, nejprve opláchněte studenou vodou. Poté jej ošetřete přírodním krystalem kamence, pomocí něhož krvácející ránu uzavřete.

Kamenec neboli síran hlinito-draselný, který je minerálem vzniklým oxidací přírodního draselného hliníku, znali a používali staří Egypťané již před 4 tisíci lety. I v současné době je výborným pomocníkem při zastavení drobného krvácení, a právě proto po něm sem tam po holení s oblibou sahají i muži.

Autor: Jakub Dvořák

Související články

Péče o vousy
0

Doporučené produkty pro citlivou pokožku po holení

19. prosince 2023

Holení může být pro citlivou pokožku náročné a často způsobuje podráždění, zarudnutí nebo dokonce vyrážky. Správný výběr produktů po holení je klíčový pro minimalizaci těchto nežádoucích reakcí a udržení...

Péče o vousy
0

Vosk na vousy: tajemství pro perfektní styling a péči

11. prosince 2023

V posledních letech se vousy staly synonymem mužnosti a stylu. Správná péče o ně je proto nezbytná pro každého moderního muže. Vosk na vousy je jedním z klíčových produktů v arzenálu péče o vousy, který...