Holení mužské hrudi: Přinášíme tipy, jak postupovat

24. června 2023
Péče o tělo
Zdraví
Kosmetika
Styl
0

Holit, nebo neholit chloupky na hrudi? Holení mužské hrudi už dávno není tabu. Pokud patří k vašim základním hygienickým návykům nebo byste jej jenom rádi vyzkoušeli, chce to mít v malíčku ten správný postup. Máme pro vás tipy, jak postupovat, abyste dosáhli dokonale hladkého hrudníku.

Dilema: Oholit hrudník, nebo ne?

Pohráváte si s myšlenkou, že si oholíte hruď? Toto rozhodnutí je pouze na vás a na vašich osobních preferencích. Ostatně je jenom na vás, v čem se cítíte dobře. Možná dáte i na požadavky své partnerky, která upřednostňuje oholený, či naopak zcela přirozený vzhled pánského hrudníku.

Pokud jste se rozhodli, že si začnete upravovat svůj porost na hrudi, máte v zásadě dvě možnosti, jak na to. Chloupky na hrudi si můžete buď zastřihovat, anebo v druhém případě zcela oholit. Přinášíme tipy, jak postupovat.

Svou hruď vyvažte se svým obličejem

Chcete si svůj porost na hrudi dokonale upravit? Při rozhodování, zda jej zastřihnout, nebo zcela oholit, vezměte v úvahu i to, zda nosíte vousy či preferujete hladkou tvář. Hladce oholený obličej bude v souladu s minimálním nebo žádným ochlupením na hrudi. Jestliže ale nosíte plnovous, jsou pro vás vhodnější zastřižené chloupky na hrudi nebo rovnou zcela přirozený vzhled.

Způsoby úpravy hrudi: Nejen holení a zastřihování, ale i depilace

Holení a zastřihování nejsou jediným způsobem úpravy mužské hrudi. Abyste dosáhli hladké hrudi, můžete přistoupit i k depilování. Nejběžnější je depilace mužské hrudi voskem. Ač jde o bolestnější metodu odstraňování chloupků, zaručí, že se budete těšit z hladkého hrudníku mnohem delší dobu.

Jak na zastřihování či holení chloupků na mužské hrudi

Rozhodli jste se, že si chloupky na své hrudi zastřihnete? V prvé řadě potřebujete kvalitní zastřihovač chloupků, na jehož nástavci si vyberte vámi požadovanou výslednou délku chloupků (například 4 mm nebo 6 mm). Zastřihovačem chloupků si následně svou zarostlou hruď rovnoměrně zastřihněte.

Chcete mít naopak hladkou hruď? Svůj hrudník si nejprve opět zastřihněte zastřihovačem. Poté běžte do sprchy, kde voda vaše chloupky na hrudi změkčí, díky čemuž budou při holení poddajnější. Na hruď si rovnoměrně naneste krém, gel či pěnu na holení a ještě ve sprše si svou hruď oholte pomocí klasického nebo žiletkového holicího strojku, který průběžně oplachujte pod vodou.

Svou hruď holte jemnými tahy odshora dolů. Začněte na vnější straně hrudníku a postupujte směrem do středu. Při holení nezapomeňte napnout prsní svaly, aby byla pokožka, na níž provádíte holení, hladká. Obzvlášť opatrní buďte v oblasti bradavek, přes které holicím strojkem rozhodně nepřejíždějte. Po oholení svou hruď opláchněte, osušte ručníkem a natřete zklidňujícím hydratačním krémem.

Jak často si holit hrudník? Je to velmi individuální. Záleží na tom, jakou rychlostí vám budou chloupky na hrudi znovu vyrůstat.

Autur: Jakub Dvořák

Související články

Péče o tělo
0

Správná péče o dekolt a krk pro mladistvý vzhled

21. prosince 2023

Péče o pokožku se často soustředí především na obličej, zatímco krk a dekolt jsou opomíjeny. Přitom právě tyto oblasti mohou odhalovat známky stárnutí stejně výrazně jako obličej. Pravidelná a cílená...

Péče o tělo
0

Levandulová péče: Relaxace pro tělo a mysl

20. prosince 2023

Levandule, se svou charakteristickou vůní a léčivými vlastnostmi, je od nepaměti používána k uklidnění těla a mysli. Tato rostlina je známá svými relaxačními, antiseptickými a protizánětlivými účinky,...

Jídlo a pití
0

Zelený čaj v péči o pokožku: Antioxidanty pro krásu

02. listopadu 2023

Při slovech "zelený čaj" si mnozí z nás představí skvělý nápoj, který nejenže skvěle chutná, ale také poskytuje celou řadu zdravotních výhod. Málokdo však ví, že zelený čaj je také cenným pomocníkem v...