Domácí pánská pedikúra aneb péče o chodidla se vyplatí

23. července 2022
Péče o tělo
Zdraví
Kosmetika
0

Tvrdá kůže na chodidlech je estetickým i zdravotním problémem, zvlášť u mužů. Chcete, aby byl na vaše nohy pěkný pohled a aby vás netrápila zrohovatělá místa nebo praskliny? Naučte se správně pečovat o svá chodidla a osvojte si základní principy domácí pánské pedikúry. Povíme vám, jak na to.

Jak na domácí pánskou pedikúru

Pěkná chodidla bez prasklin a zrohovatělých míst chtějí mít v létě, kdy se běžně chodí v otevřené obuvi, nejen ženy, ale i muži. Jak tedy na domácí pánskou pedikúru? Máme pro vás tipy na základní péči o pánská chodidla, při jejichž dodržování budete mít dokonalé nohy už za pár minut.

Péči o chodidla se vyplatí nepodceňovat. Jedině tak předejdete prasklinám, záděrům, zarůstajícím nehtům či plísni. Jak by tedy měla domácí pánská pedikúra krok za krokem vypadat?

Dopřejte si změkčující lázeň

Prvním krokem při domácí pánské pedikúře je změkčující lázeň v teplé vodě. Do větší nádoby napusťte teplou vodu, do níž ponořte svá chodidla po dobu 10 až 15 minut. Do vody můžete přimíchat koupelovou sůl a přidat také několik kapek levandulového esenciálního oleje. Tento první krok domácí pánské pedikúry tak pro vás bude i aromaterapeutickým zážitkem.

Odstraňte odumřelou kůži

Další krok domácí pánské pedikúry spočívá v odstranění odumřelé kůže. Zaměřte se zejména na paty, boční části chodidel a spodní stranu prstů. Kterými pomůckami můžete odumřelou kůži odstranit? Pomocí pemzy, což je vysoce pórovitá ztuhlá hornina. 

Odumřelou kůži můžete dále odstranit hrubou a posléze jemnou rašplí, ale také seřezávačem kůže. Při manipulaci s touto pomůckou buďte obzvlášť opatrní. Pokud s ní nemáte zkušenosti, přenechte ji raději profesionálům.

Chodidla nasucho obruste a použijte peeling

Jestliže jste odvedli hrubší práci pomocí pemzy, seřezávače nebo rašple, nyní je důležité, abyste svá chodidla obrousili ještě nasucho velmi jemným nástrojem. Použít v tomto případě můžete oblíbený elektrický strojek s rotujícími válečky s abrazivním povrchem, který  zajistí rychlý a kvalitní výsledek. 

Na závěr na svá chodidla použijte ještě peeling. Nemusí jít však o peeling určený speciálně na nohy., Využít můžete také klasický tělový peeling, který máte doma.

Zastřihněte si nehty

V rámci domácí pánské pedikúry nezapomeňte pečovat také o své nehty. Nůžkami či kleštičkami si je vždy zastřihněte do rovna. Z jakého důvodu nikdy do kulata? Vaše nehty by mohly bolestivě zarůstat. Po zastřižení nehtů dokončete jejich úpravu kovovým, skleněným či papírovým pilníkem.

Svá chodidla na závěr natřete krémem

Domácí pánská pedikúra je bleskurychlá věc, kterou zvládnete za několik minut. Na co byste neměli zapomínat na jejím úplném konci? Na závěrečné ošetření chodidel hydratačním krémem nebo olejíčkem.

Související články

Zdraví
0

Význam pravidelného cvičení pro celkové zdraví těla

02. srpna 2023

Pravidelné cvičení hraje klíčovou roli v celkovém zdraví a pohodě jedince. Je to jeden z nejlepších způsobů, jak udržovat naše tělo zdravé, a to nejen fyzicky, ale i mentálně. Tento článek se zaměřuje...

Zdraví
0

Jak se vyhnout nejčastějším chybám v péči o pokožku

31. července 2023

Péče o pokožku je klíčem k jejímu zdraví a mladistvému vzhledu. Nicméně, mnoho z nás dělá chyby v rutinní péči o pokožku, které mohou vést k problémům, jako je akné, vysušená pokožka nebo předčasné stárnutí....

Zdraví
0

Vousem pro zdraví: Jak vousy chrání kůži

26. července 2023

Vousy nejsou jen módním trendem nebo způsobem, jak vyjádřit osobní styl. Ve skutečnosti hrají klíčovou roli v ochraně kůže. Jak to? Pojďme se ponořit do fascinujícího světa vousů a jejich zdravotních...