Barvení vousů pomocí barvicího šamponu: Způsob, jak se někteří muži zbavují šedin

4. července 2022
Vousy
Péče o vousy
Kosmetika
0

Začaly se vám na tváři objevovat šedivé vousy a vám to začíná vadit? Zkuste si je nenápadně nabarvit. Za barvení vousů se rozhodně nemusíte stydět, tento trend je mezi muži stále rozšířenější. Na své vousy přitom můžete nanést nejen klasickou barvu na vousy, šetrnějším způsobem je užití barvicího šamponu.

Barvení vousů: Vyzkoušejte speciální barvicí šampon

Barvení vousů pomocí barvicího šamponu není rozhodně žádná věda. Vyzkoušejte například barvicí šampony na vousy osvědčené španělské značky Beardburys, kterými si svůj plnovous či knír umývejte dle potřeby. Tedy ideálně každý druhý až třetí den.

Po umytí barvicím šamponem na své vousy naneste další stylingové přípravky, jak jste zvyklí. Tedy balzám, olejíček či vosk. Barvicí šampon na vousy zajistí, že váš plnovous či knír bude vypadat přirozeně už za pouhých pět minut.

Při použití barvicího šamponu nehrozí nevzhledné odrosty

V případě, že se vám barva vytvořená na vousech pomocí barvicího šamponu nelíbí, smyjete ji jednoduše vodou a klasickým šamponem na vousy. Speciální barvicí šampon tedy způsobuje krátkodobé a přirozeně působící zbarvení vousů, které můžete dle potřeby smýt a navrátit se tak ke své přirozené barvě.

Na rozdíl od klasického barvení vousů vám při používání barvicího šamponu nehrozí žádné nevzhledné odrosty. Navíc díky použití barvicího šamponu si nemusíte vyčítat, že jste se do barvení vousů vůbec pouštěli, protože tuto barvu můžete kdykoliv odstranit.

Snažte se sjednotit barvu vousů i vlasů

Bývá do očí bijící, když se barva vlasů u mužů výrazně liší od barvy jejich vousů. Pokud si chcete barvit vousy, snažte se, abyste celkově působili velmi přirozeným dojmem. Právě na tuto skutečnost myslí španělská značka kosmetiky na vousy Beardburys, jejíž barvicí šampon můžete zároveň použít jak na vousy, tak na vlasy. Tato kosmetika neobsahuje žádné parabeny ani žádný amoniak, takže je k vašim vousům i vlasům velmi šetrná.

V případě barvicího šamponu můžete na své vousy aplikovat hned několik barev. A to trendy šedivou (Grey), tmavě hnědou (Dark Brown), světle hnědou (Light Brown) nebo černou (Black).

Další způsoby, jak si obarvit vousy

Vousy stejně jako vlasy postupem času šedivějí. Jestliže se nechcete s touto skutečností smířit, přistoupit můžete i k aplikaci permanentní, tedy stálé barvy. Chcete-li mít na svém plnovousu či kníru barvu, která vydrží i po umytí, svěřte se raději do rukou profesionála.

V barbershopech po celém Česku vám zkušení barbeři poradí, jaká barva vousů vám přesně sedne. Konkrétní odstín a střih vašich vousů navíc kompletně sladí také s vašimi vlasy. S trvanlivými barvami na vlasy a vousy proto doma raději neexperimentujte a nechte si pomoci od zkušeného barbera.

Související články

Péče o vousy
0

Tipy pro pěstování prvního plnovousu: Co očekávat a jak postupovat?

25. ledna 2024

Pěstování prvního plnovousu může být vzrušující cesta plná očekávání a nejistoty. Pro mnohé muže je to symbol dospělosti, maskulinity nebo prostě změna stylu. Ať už jsou vaše důvody jakékoliv, důležité...

Péče o vousy
0

Doporučené produkty pro citlivou pokožku po holení

19. prosince 2023

Holení může být pro citlivou pokožku náročné a často způsobuje podráždění, zarudnutí nebo dokonce vyrážky. Správný výběr produktů po holení je klíčový pro minimalizaci těchto nežádoucích reakcí a udržení...

Péče o vousy
0

Vosk na vousy: tajemství pro perfektní styling a péči

11. prosince 2023

V posledních letech se vousy staly synonymem mužnosti a stylu. Správná péče o ně je proto nezbytná pro každého moderního muže. Vosk na vousy je jedním z klíčových produktů v arzenálu péče o vousy, který...