5 důvodů, proč byste měli chodit do barber shopu

20. května 2023
Péče o vousy
Péče o vlasy
0

O barber shopu se říká, že je to výhradně chlapská záležitost. A je to rozhodně tak. Nejen, že vám zde ryze pánští holiči zastřihnou vlasy a upraví vousy, barber shop je prostředím, kde můžete plně vypnout a zrelaxovat. Známe i další důvody, proč byste měli začít chodit do tohoto klasického pánského podniku. Zde jsou!

1) Barber shop poskytuje služby čistě pro muže

Do barber shopu je ženám vstup zapovězen. Jde zkrátka o podnik, který poskytuje služby čistě pro muže a ve kterém pracují pouze pánští holiči. Právě tito specialisté mohou perfektně vyhovět vašim požadavkům na úpravu vousů. Ať už se to týká třeba tvarování plnovousu, modelování knírku nebo samotného holení.

Také v případě stříhání vlasů jsou barber shopy mužské klientele mnohem blíže nežli klasická kadeřnictví, která se zaměřují zvlášť na dámské účesy, barvení vlasů a melírování. Pokud chcete dám svým vlasům náležitou péči a docílit kvalitního pánského střihu dle svých požadavků, je pro vás barber shop to pravé. 

2) Budete hýčkáni klasickými postupy

Většina barber shopů se zaměřuje na úpravu vousů klasickými postupy. Zažijete zde například holení břitvou nebo holicím strojkem na klasické žiletky. A nejen to. Holiči vám rovněž nabídnou napářku vousů horkým ručníkem, ošetření vousů speciální olejem a také ošetření pleti po holení třeba tradiční kolínskou.

Kromě úpravy vousů si zde užijete i pánské stříhání, které zpravidla zahrnuje také zaholení kontur, úpravu chloupků a obočí nebo masáž hlavy. Ve všech případech můžete mít jistotu, že pánští holiči na vás použijí pouze špičkové kosmetické produkty.

3) Zrelaxujete až na dvě hodiny

Návštěva barber shopu rozhodně není chvilková záležitost. Pokud si zde dopřejete kompletní servis, můžete zde při jednotlivých procedurách relaxovat až dvě hodiny. Po tomto časovém úseku odsud odejdete nejen s nový pánským střihem, upravenými a nastylovanými vousy. Kromě toho dostane speciální péči i váš obličej (např. ve formě peelingu) a vaše ruce (např. ve formě parafínového zábalu).

 

4) Návštěvu barber shopu si zpříjemníte i kvalitním pitím

Čas, který trávíte v barber shopu, si můžete zpříjemnit i typickým chlapským pitím. Na mlýnku pro vás bude připravena poctivá káva. Pokud máte chuť na něco ostřejšího, ve většině barber shopů dostanete také sklenku dobré whiskey nebo kvalitního rumu. Anebo si můžete zapálit i doutník. Zatímco budete takto popíjet, pokuřovat a rozjímat, pánští holiči si vás vezmou kompletně do parády.

5) Zažijete neopakovatelnou atmosféru

Barber shopy jsou jedinečným chlapským prostředím, kde můžete nasát neopakovatelnou atmosféru. V tomto prostředí si můžete jen tak sednout, odstřihnout se od starostí všedního dne, zrelaxovat, a navíc s ostatními konverzovat nad ryze mužskými tématy.

Barber shopy se snaží být výjimečné i svou lokací. Často je najdete ve starších, historických budovách, což jim dodává větší míru autenticity. Jejich interiér bývá laděn do vintage stylu, některé z barber shopů se ovšem snaží být světlejší a modernější. 

Autor: Tereza Kovaříková

Související články

Péče o vousy
0

Tipy pro pěstování prvního plnovousu: Co očekávat a jak postupovat?

25. ledna 2024

Pěstování prvního plnovousu může být vzrušující cesta plná očekávání a nejistoty. Pro mnohé muže je to symbol dospělosti, maskulinity nebo prostě změna stylu. Ať už jsou vaše důvody jakékoliv, důležité...

Péče o vousy
0

Doporučené produkty pro citlivou pokožku po holení

19. prosince 2023

Holení může být pro citlivou pokožku náročné a často způsobuje podráždění, zarudnutí nebo dokonce vyrážky. Správný výběr produktů po holení je klíčový pro minimalizaci těchto nežádoucích reakcí a udržení...

Péče o vousy
0

Vosk na vousy: tajemství pro perfektní styling a péči

11. prosince 2023

V posledních letech se vousy staly synonymem mužnosti a stylu. Správná péče o ně je proto nezbytná pro každého moderního muže. Vosk na vousy je jedním z klíčových produktů v arzenálu péče o vousy, který...