5 důležitých věcí při péči o plnovous

24. června 2023
Péče o vousy
0

Základy péče o plnovous by totiž měl znát každý muž. Jaká je tedy jejich podstata?

Svůj plnovous si myjte každý den

Pokud si pěstujete plnovous, podstatné je, abyste si jej myli každý den. Jedině tak ze svých vousů odstraníte všechny nečistoty, mastnotu, odumřelou kůži či choroboplodné zárodky. Při mytí plnovousu používejte výhradně pánský šampon na vousy, díky němuž zůstane váš plnovous hydratovaný a rovněž si udržíte vousy bez lupů. 

Jakým způsobem si plnovous umývat? Nejprve jej opláchněte vlažnou vodou, do vousů a pokožky obličeje následně vmasírujte šampon a na závěr vše důkladně opláchněte. Podstatné je, abyste ze svého plnovousu odstranili všechny zbytky šamponu na vousy.

Používejte olej na vousy, který podpoří jejich růst

Jestliže chcete, aby byl váš plnovous opravdu dokonalý, používejte každý den také olej na vousy. Tento přípravek přirozeně regeneruje, vyživuje a hydratuje. Olej na vousy podporuje rovněž váš plnovous v tom, aby rychleji rostl.

Olej je pro váš plnovous dále důležitým stylingovým přípravkem. Díky němu jsou vaše vousy hladší, lesklejší, poddajnější a také se lépe češou.

Sáhněte po vosku na vousy, který usměrní i nepoddajný plnovous

Chcete, aby váš plnovous působil civilizovaněji? Na zkrocení svých nepoddajných vousů použijte vosk na vousy. Jde o perfektní stylingový přípravek, díky kterému bude váš plnovous upravenější a hladší. Vosk zároveň vaše vousy vyživí a hydratuje.

Pravidelné česání plnovousu je naprostým základem

Při péči o plnovous jsou pro vás také naprostým základem kartáče a hřebeny určené přímo na vousy. Díky nim bude váš plnovous působit upravenějším a plnějším dojmem. Kartáč či hřeben pomáhá také po vousech rovnoměrně distribuovat přírodní oleje. Pravidelné česání napomáhá i tomu, aby vaše vousy rostly požadovaným směrem.

V případě hřebenu na vousy sáhněte například po dřevěném hřebenu, jehož základ tvoří bukové dřevo. I v případě kartáče na vousy vsaďte na přírodní materiál. A to například po kartáči na vousy z kančích štětin, který zkrotí i velmi hustý plnovous.

Svůj plnovous si pravidelně zastřihujte

V případě, že si pěstujete plnovous a jste již s objemem a délkou svých vousů spokojeni, neobejdete se bez zastřihovače. Svůj plnovous si pravidelně zastřihujte na požadovanou délku a nezapomeňte si také upravovat linii vousů na svém krku.

Foto: Pixabay

Související články

Péče o vousy
0

Tipy pro pěstování prvního plnovousu: Co očekávat a jak postupovat?

25. ledna 2024

Pěstování prvního plnovousu může být vzrušující cesta plná očekávání a nejistoty. Pro mnohé muže je to symbol dospělosti, maskulinity nebo prostě změna stylu. Ať už jsou vaše důvody jakékoliv, důležité...

Péče o vousy
0

Doporučené produkty pro citlivou pokožku po holení

19. prosince 2023

Holení může být pro citlivou pokožku náročné a často způsobuje podráždění, zarudnutí nebo dokonce vyrážky. Správný výběr produktů po holení je klíčový pro minimalizaci těchto nežádoucích reakcí a udržení...

Péče o vousy
0

Vosk na vousy: tajemství pro perfektní styling a péči

11. prosince 2023

V posledních letech se vousy staly synonymem mužnosti a stylu. Správná péče o ně je proto nezbytná pro každého moderního muže. Vosk na vousy je jedním z klíčových produktů v arzenálu péče o vousy, který...