4 problémy s vlasy v zimě, které nejčastěji trápí muže: Jak se s nimi vypořádat?

11. června 2023
Péče o vousy
Péče o tělo
Péče o vlasy
Styl
0

Suchý a chladný vzduch v zimním období neškodí pouze pokožce, ale také vlasům. Tato skutečnost si vybírá daň právě na kvalitě mužských kadeří. Jaké nejčastější vlasové problémy trápí v zimě muže a jakým způsobem je řešit?

Nejčastější vlasové problémy v zimě

Mrazivé počasí, přechody z tepla do zimy, suchý vzduch a nošení čepic. Zima pánské vlasy a pokožku hlavy opravdu namáhá. V nejchladnějším období roku se tak pánové musejí vypořádat hned se čtyřmi vlasovými problémy. O které jde konkrétně?

1. Zvýšená tvorba lupů

V zimním období dochází k nadměrnému vysušování pokožky hlavy, což u řady mužů zhoršuje jejich problém s lupy. Pokožka na hlavě se v důsledku vystavení suchému vzduchu a prudkému střídání teploty výrazně dehydratuje. V důsledku toho vás může svědit, anebo se právě loupat. Trápí vás také tento problém? Tvorbu lupů omezíte hned několika způsoby.

Jednou za dva dny si své vlasy umyjte kvalitním pánským vlasovým šamponem. Vhodný je pro vás nejen pánský šampon proti lupům, ale také pánský šampon s kofeinem. Při mytí vlasů používejte vlažnou vodu, na příliš horkou vodu naopak zapomeňte. Alespoň jednou týdně před mytím vlasům použijte hydratační vlasovou masku. V boji proti lupům vám pomůže také pravidelná konzumace potravin obsahujících zinek a omega-3 mastné kyseliny.

2. Rychle se mastící vlasy

Je opravdu nepříjemné, co vše zima dokáže udělat s pánskými vlasy. Určitě jste si všimli toho, že vaše kadeře se vám v tomto období mastí více než kdy jindy. Pokud máte přes zimu rychle se mastící vlasy, své kadeře si myjte ideálně každý den nebo jednou za dva dny. Používejte přitom pánské šampony určené pro časté použití, s vaším problémem vám pomůže i klasický kopřivový šampon. 

Při péči o vlasy dodržujte pravidlo dvou. V jeden den na své vlasy použijte maximálně dva vlasové i stylingové přípravky. V tomto případě doporučujeme kvalitní pánský šampon pro mastné vlasy a k němu nanejvýše pánský kondicionér.

3. Elektrizování vlasů

Znáte to, sundáte si kulich nebo čepici a vlasy vám elektrizují do všech stran. Nejde pouze o estetický problém, elektrizování může následně způsobit také nadměrné lámání vlasů. Abyste se tomuto problému vyhnuli, vymeňte vlněné a akrylové čepice za čepice z bavlny. Elektrizování vlasů předejdete i tak, že si své kadeře začnete mýt pánským šamponem pro suché vlasy. Své kadeře také dostatečně hydratujte. Alespoň jednou týdně jim dopřejte pánskou hydratační masku na vlasy.

4. Vysušování a lámání vlasů

I pánské vlasy se v zimě nadměrně vysušují, což nepříznivě ovlivňuje jejich kvalitu. Ve zvýšené míře se totiž lámou a třepí, působí matně a bez života. Abyste se tomuto problému vyhnuli, dostatečně své tělo hydratujte zevnitř i zvenčí. 

Každý den vypijte alespoň dva litry čisté neperlivé vody, zevně svým vlasům dodejte vláhu pomocí pánského hydratačního šamponu i pánského kondicionéru. Jednou týdně vsaďte na hydratační vlasovou masku. Co je rovněž důležité, své vlasy rozhodně nevysušujte horkým vzduchem - na fénu zvolte studený režim nebo své vlasy nechte uschnout jen tak na vzduchu.

Autor: Jakub Dvořák

Související články

Péče o vlasy
0

Efektivní tipy pro rychlejší růst vlasů

10. ledna 2024

Dlouhé a zdravé vlasy jsou často považovány za symbol krásy a vitality. Mnoho lidí touží po rychlejším růstu vlasů, ať už kvůli změně účesu, překonání špatného střihu nebo prostě pro dosažení větší délky....

Péče o vlasy
0

Péče o jemné vlasy: Efektivní strategie pro silné a zdravé lokny

18. prosince 2023

Jemné vlasy mohou být pro své nositele výzvou. Snadno se lámou, mohou vypadat bez života a často jsou náchylné k poškození. Správná péče a vhodné techniky jsou klíčové pro udržení jejich zdraví a krásy....